2288024167 6972698172 ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ, Κέα morfoniosfilippos@gmail.com
hero image
 
     
     
     
  ΛΑΤΟΜΕΙΟ
ΜΟΡΦΩΝΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ | Λατομείο - Εμπόριο Σχιστόλιθων Πλακών - Μονάδα Ανακύκλωσης Α.Ε.Κ.Κ Κέα Κυκλάδες
 
 
 
     
   

Το λατομείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΡΦΩΝΙΟΣ εδρέυει στην Κέα, στο νομό Κυκλάδων και αποτελεί για πάνω από 30 χρόνια μια οικογενειακή επιχείρηση εξόρυξης και εμπορίας σχιστόλιθων πλακών. Το έμπειρο προσωπικό μας, αλλά και τα σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματά μας, πραγματοποιούν εξόρυξη πετρωμάτων, τα οποία στη συνέχεια κόβονται και διαμορφώνονται σε επιθυμητές διαστάσεις.
 

Οι χρήσεις των σχιστόλιθων είναι ποικίλες, ενισχύοντας και αναδεικνύοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτόνικη και την οικοδομική εξέλιξη και οι διαστάσεις τους προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε έργου. Η μεταφορά των σχιστόλιθων πλακών πραγματοποιείται με φορτηγά δημόσιας χρήσης σε όποιο σημείο εσείς επιθυμείτε.
 

 
 
 
 
 
 
 
     
     
     
  ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΙ

Στην αγορά, ως σχιστόλιθοι χαρακτηρίζονται πολλά πετρώματα που έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό το ότι σχίζονται σχετικά εύκολα σε πλάκες (σχιστόπλακες). Οι σχιστόλιθοι είναι κρυσταλλοσχιστώδη πετρώματα, τα οποία έχουν υποστεί έντονα την επίδραση της μεταμόρφωσης (σχιστοφυής όψη), καθώς σχηματίστηκαν, κυρίως, στη μεσαία και στην κάτω ζώνη της καθολικής μεταμόρφωσης. Υπάρχουν πολλοί τύποι σχιστόλιθων, που χαρακτηρίζονται γεωλογικά από το επικρατέστερο ορυκτολογικό τους συστατικό όπως για παράδειγμα: 
 
     
 
  Μαρμαρυγιακοί
  Χαλαζιακοί
  Αμφιβολιτικοί 
  Σχιστόλιθοι πλούσιοι σε ασβεστίτη 
  Σχιστόλιθοι πλούσιοι σε δολομίτη 
  Ασβεστολιθικοί σχιστόλιθοι
 
     
  Δημιουργείστε πραγματικά κομψοτεχνήματα μέσα από εφαρμογές σχιστόλιθων πλακών σε δάπεδα, σκάλες, επενδύσεις τοίχων, πάγκους, διάφορα πετρόχτιστα.   
     
     
     
 
     
     
     
 

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εταιρεία του Φίλιππου Μορφωνιού συνεργάζεται με εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο μπορεί να αναλάβει την εγκατάσταση των σχιστόλιθων πλακών της επιλογής σας στην οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

 

 
     
     
     
 
     
     
     
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με το λατομείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΡΦΩΝΙΟΣ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.
Εξυπηρετούμε το νησί της Κέας (Τζια), και όπου μας ζητηθεί σε Κυκλάδες και Αττική